Filégryta med bacon & sambal oelek

Ingredienser

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

600 g fläskfilé (9 SP)
piffi allkrydda
1 pkt kycklingbacon (3 SP)
1 rödlök
1½ dl crème fraiche 8% (8 SP)
3½ dl gräddmjölk 6% (14 SP)
½ köttbuljongtärning
3 msk soja
2 tsk tomatpuré
1½ tsk sambal oelek
salt
svartpeppar
2 msk maizena (2 SP)

Totalt blir det 9 SP/port, lägg till SP för tillsatt matfett och för tillbehör.

Gör så här

Skär filén i 1½ cm tjocka skivor.
Låt köttet få bryna i en panna, krydda med piffi allkrydda.
Lägg köttet åt sidan när det är klart.
Skär baconet i smala bitar och hacka rödlöken smått.
Fräs bacon i en stekpanna och sen löken i baconfettet.
Häll i crème fraiche, grädde, köttbuljongtärning, soja, tomatpuré och
sambal oelek bland bacon och lök.
Strö lite maizena över och rör om.
Lägg i köttet och krydda.
Låt småputtra en stund.
Servera med ris eller potatis och en sallad.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.