Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
600 g fläskfilé (9 SP)
piffi allkrydda
1 pkt kycklingbacon (3 SP)
1 rödlök
1½ dl crème fraiche 8% (8 SP)
3½ dl gräddmjölk 6% (14 SP)
½ köttbuljongtärning
3 msk soja
2 tsk tomatpuré
1½ tsk sambal oelek
salt
svartpeppar
2 msk maizena (2 SP)
Totalt blir det 9 SP/port, lägg till SP för tillsatt matfett och för tillbehör.
Skär filén i 1½ cm tjocka skivor.
Låt köttet få bryna i en panna, krydda med piffi allkrydda.
Lägg köttet åt sidan när det är klart.
Skär baconet i smala bitar och hacka rödlöken smått.
Fräs bacon i en stekpanna och sen löken i baconfettet.
Häll i crème fraiche, grädde, köttbuljongtärning, soja, tomatpuré och
sambal oelek bland bacon och lök.
Strö lite maizena över och rör om.
Lägg i köttet och krydda.
Låt småputtra en stund.
Servera med ris eller potatis och en sallad.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg