4 portioner
500 gr fläskfilé
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl soja
1/2 dl vatten
2 burkar skivade champinjoner
2 msk vinäger
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk ananas (240 gr)
en liten zucchini
1 msk majsstärkelse
salt och peppar
Gör så här:
Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor.
Blanda tomatpuré, soja, spadet från ananasen, spadet från champinjonerna och vinäger i en kastrull. Koka upp såsen.
Skala och hacka löken och vitlöksklyftan. Rör ner i kastrullen. Skiva zucchinin i cm tjocka halvmånar och lägg ner dem, champinjonerna och köttet i den kokande såsen. Koka ca 5 minuter.
Skär ananasen i bitar och lägg ner i såsen. Blanda ut majsstärkelsen i vattnet och red grytan. Ge grytan ett uppkok och smaka av med salt och peppar.
Servera med ris och en sallad.
För er Viktväktare:
MitWW: Grön 5, Blå 5, Lila 5 (2 om man tar färsk ananas) per portion. Lägg till SP för ris.
Smartpoints Flex: 4 SP Flex (2 SP Flex om man tar färsk ananas) per portion. Lägg till SP för ris.
Smartpoints: 4 SP (2 SP om man tar färsk ananas) per portion. Lägg till SP för ris.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…