Filégryta med ananas

Ingredienser

4 portioner
500 gr fläskfilé
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl soja
1/2 dl vatten
2 burkar skivade champinjoner
2 msk vinäger
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk ananas (240 gr)
en liten zucchini
1 msk majsstärkelse
salt och peppar

Gör så här

Gör så här:
Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor.

Blanda tomatpuré, soja, spadet från ananasen, spadet från champinjonerna och vinäger i en kastrull. Koka upp såsen.

Skala och hacka löken och vitlöksklyftan. Rör ner i kastrullen. Skiva zucchinin i cm tjocka halvmånar och lägg ner dem, champinjonerna och köttet i den kokande såsen. Koka ca 5 minuter.

Skär ananasen i bitar och lägg ner i såsen. Blanda ut majsstärkelsen i vattnet och red grytan. Ge grytan ett uppkok och smaka av med salt och peppar.

Servera med ris och en sallad.

För er Viktväktare:

MitWW: Grön 5, Blå 5, Lila 5 (2 om man tar färsk ananas) per portion. Lägg till SP för ris.

Smartpoints Flex: 4 SP Flex (2 SP Flex om man tar färsk ananas) per portion. Lägg till SP för ris.

Smartpoints: 4 SP (2 SP om man tar färsk ananas) per portion. Lägg till SP för ris.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.