Fia’s Sylta

Ingredienser

Älgben från årets jakt, överblivna bitar från tidigare år
Fläsklägg eller fläskben
Vatten
Morötter
Palsternacka
Lök
Purjolök
Hel Kryddpeppar och vitpeppar
Salt
Lagerblad

Hur mycket av varje är lite beroende på hur mycket kött du har. Jag gör rätt mycket då jag gör sylta. Många i släkten gillar den och jag delar gärna med mig.

Gör så här

1. Koka upp älgben och övrigt kött/fläsk. Jag gör det i separata kastruller då det blir lite mycket i en. Låt koka en stund så du kan skumma av ordentligt.
2. Lägg i grönsaker och kryddor
3. Låt koka tills köttet släpper från benen
4. När det svalnat något så "skrär" du av benen och skär kött/fläsk i bitar så du kan mala det i kvarn
5. Lägg det malda köttet i en kastrull, häll på delar av buljongen som blivit då du kokat köttet. Hur mycket är svårt att säja men det ska täcka köttet och vara lite löst
6. Låt sen det hela puttra på lite svagt ca 2 timmar
7. Tänk på att smaka av det hela, kan behövas mer salt och peppar
8. Fyll på i formar.
OBS du kan behöva tillföra gelatin om det inte stelnar. Jag kokar alltid om syltan då jag tar upp den från frysen och då tillsätter jag nån tesked gelatinpulver. Jag vill ha syltan fast.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.