Älgben från årets jakt, överblivna bitar från tidigare år
Fläsklägg eller fläskben
Vatten
Morötter
Palsternacka
Lök
Purjolök
Hel Kryddpeppar och vitpeppar
Salt
Lagerblad
Hur mycket av varje är lite beroende på hur mycket kött du har. Jag gör rätt mycket då jag gör sylta. Många i släkten gillar den och jag delar gärna med mig.
1. Koka upp älgben och övrigt kött/fläsk. Jag gör det i separata kastruller då det blir lite mycket i en. Låt koka en stund så du kan skumma av ordentligt.
2. Lägg i grönsaker och kryddor
3. Låt koka tills köttet släpper från benen
4. När det svalnat något så "skrär" du av benen och skär kött/fläsk i bitar så du kan mala det i kvarn
5. Lägg det malda köttet i en kastrull, häll på delar av buljongen som blivit då du kokat köttet. Hur mycket är svårt att säja men det ska täcka köttet och vara lite löst
6. Låt sen det hela puttra på lite svagt ca 2 timmar
7. Tänk på att smaka av det hela, kan behövas mer salt och peppar
8. Fyll på i formar.
OBS du kan behöva tillföra gelatin om det inte stelnar. Jag kokar alltid om syltan då jag tar upp den från frysen och då tillsätter jag nån tesked gelatinpulver. Jag vill ha syltan fast.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk