Ca 400-500 g benfritt fläskkött t.ex fläskfilé, grytbitar av fläskkött, benfri karré, fläskbog
Smör att steka i
200 g färska champinjoner
1 gul lök
1 tärning av köttbuljong
0,5 tsk salt
1 krm peppar, svart eller vit
1-2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
5 dl grädde
Ca 120 g bacon
Tid: 40 minuter
Börja med att koka riset så det hinner bli klart tills grytan är klar.
Skär fläskfilé i ca 1,5 cm tjocka skivor. Skär annat kött i mindre bitar om det behövs (beroende på hur stora bitar man vill ha i sin gryta).
Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme. När smöret slutar bubbla är det dags att börja steka.
Stek köttet i omgångar på medelhög värme. Stek ett par minuter på en sida och vänd på bitarna och stek ytterligare ett par minuter så det får färg på 2 sidor (det behöver inte bli genomstekt). Salta och peppra under tiden du steker.
Under tiden köttet steks: Skölj av champinjonerna och skär dom i skivor. Hacka löken.
Lägg sen över köttet i grytan när det är klart.
Stek löken och champinjonerna tillsammans i smör tills löken blivit blank och lite genomskinlig och champinjonerna har krympt.
Lägg ovanpå köttet i grytan.
Därefter kan du klippa bacon i bitar och steka lite om du vill, innan du lägger ner det i grytan.
Tillsätt tomatpuré, paprikapulver och grädden.
Låt koka upp. Rör om. Låt sen koka under lock på svag värme, fläskfilé ca 10 minuter, annat kött gärna ca 15-20 minuter.
Rör om och smaka av.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…