Placeholder

Festkotletter

Ingredienser

4 rejäla fläskkotletter
salt
peppar
100 g rökt skinka
200 g skivade champinjoner
1 liten purjolök
1 grön paprika
0,5 tsk dragon
1 msk tomatpuré

Gratängsås:
2 msk smör
4 msk vetemjöl
4 dl buljong
1 dl grädde
3 - 4 dl riven ost
salt
peppar
italiensk salladskrydda

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Stek kotletterna några minuter per sida och krydda. Lägg dem i en smord, eldfast form.

3. Fräs den strimlade skinkan, champinjonerna och purjolöken skuren i ringar. Blanda i hackad paprika, dragon och tomatpuré. Fördela skink- och paprikaröran i små högar på kotletterna.

4. Smält smöret till gratängsåsen i en kastrull. Blanda i mjölet och sedan vätskan. Låt koka några minuter. Blanda i riven ost. Krydda och rör om tills osten smält.

5. Häll såsen över köttet och gratinera 15 - 20 minuter. Servera med t ex hasselbackspotatis och en god sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.