4 rejäla fläskkotletter
salt
peppar
100 g rökt skinka
200 g skivade champinjoner
1 liten purjolök
1 grön paprika
0,5 tsk dragon
1 msk tomatpuré
Gratängsås:
2 msk smör
4 msk vetemjöl
4 dl buljong
1 dl grädde
3 - 4 dl riven ost
salt
peppar
italiensk salladskrydda
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Stek kotletterna några minuter per sida och krydda. Lägg dem i en smord, eldfast form.
3. Fräs den strimlade skinkan, champinjonerna och purjolöken skuren i ringar. Blanda i hackad paprika, dragon och tomatpuré. Fördela skink- och paprikaröran i små högar på kotletterna.
4. Smält smöret till gratängsåsen i en kastrull. Blanda i mjölet och sedan vätskan. Låt koka några minuter. Blanda i riven ost. Krydda och rör om tills osten smält.
5. Häll såsen över köttet och gratinera 15 - 20 minuter. Servera med t ex hasselbackspotatis och en god sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…