600 g fläskfilé
smör
1 hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
300 g trattkantareller
eller karljohanssvamp
0,5 msk vetemjöl
2 dl rödvin
3 dl grädde
salt
2 tsk rosépeppar
1. Skär filén i 2 cm tjocka skivor och bryn lätt i smör. Ta upp köttet, lägg i en klick smör och fräs hackad lök, vitlök och svamp en stund på svag värme under omrörning.
2. Dofta över mjöl och späd med rödvin, konjak och grädde. Koka såsen 10 minuter och smaka av med salt.
3. Lägg i köttskivorna och låt grytan puttra 5 minuter. Strö över rosépeppar och servera med potatis och någon grönsak.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…