Placeholder

Festgryta med konjaksspetsad fläskfilé

Ingredienser

600 g fläskfilé
smör
1 hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
300 g trattkantareller
eller karljohanssvamp
0,5 msk vetemjöl
2 dl rödvin
3 dl grädde
salt
2 tsk rosépeppar

Gör så här

1. Skär filén i 2 cm tjocka skivor och bryn lätt i smör. Ta upp köttet, lägg i en klick smör och fräs hackad lök, vitlök och svamp en stund på svag värme under omrörning.

2. Dofta över mjöl och späd med rödvin, konjak och grädde. Koka såsen 10 minuter och smaka av med salt.

3. Lägg i köttskivorna och låt grytan puttra 5 minuter. Strö över rosépeppar och servera med potatis och någon grönsak.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.