600 - 700 g knubbig fläskfilé
smör
salt
peppar
persillade
4 portioner gott, hemlagat potatismos
1 äggula
2 msk finriven parmesan
10 - 12 stora, färska champinjoner
1 vitlöksklyfta
2 - 3 hackade, färska tomater
ketjap manis
vinbärsgelé
persilja
vatten eller rödvin till spädning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Putsa filén och krydda runtom. Bryn den hastigt i het panna med smör. Lägg den på fat och efterstek i ugnen ca 30 minuter.
3. Rör ned en äggula i ditt potatismos och smaksätt med parmesan. Klicka ut moset i en stor, smord form.
4. Skär svampen i fyra klyftor och bryn i ganska het panna. Pressa i vitlöken och tillsätt de hackade tomaterna. Salta, peppra och smaksätt med litet ketjap manis och gelé. Späd med några skedar vatten eller rödvin.
5. Höj värmen till 225 grader. Skiva köttet och lägg det på fatet med potatismos. Fördela svampröran över och sätt in i ugnen tills allt är varmt och moset fått litet färg på topparna, 10 - 15 minuter. Strö persilja över.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…