1 st röding, hel
0.5 knippe dill, stjälkar
0.5 st gul lök, finhackad
0.5 st fänkål, grovhackad
5 st lagerblad
10 st vitpepparkorn
1.5 tsk salt
5 dl vatten
---
1 kg kokt potatis
0.5 fänkål, skivad
0.5 citron, skivad
---
0.5 gul lök, finhackad
0.5 fänkål, finhackad
2.5 dl matgrädde
0.25 citron, saft
0.5 knippe dill, hackad
---
0.5 st fänkål, skivad (gärna med mandolin)
0.25 st citron, saft
1. Sätt ugnen på 175°. Skär bort fiskhuvudet och lägg i en kastrull med dillstjälkar, lök, fänkål, lagerblad, pepparkorn och salt. Häll i vatten så det täcker. Koka upp och låt koka ca 10 min. Sila ner buljongen i ett litermått eller skål.
2. Koka potatis. Snitta fisken, salta och lägg i några klickar smör. Fyll fisken med fänkål och citronskivor. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min, till en innertemperatur på 52°.
3. Fräs lök och fänkål i smör. Häll i buljongen och låt koka tills ca hälften återstår. Häll i grädde. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Vänd ner dill.
4. Hyvla resterande fänkål tunt, gärna med mandolin. Vänd runt med citronsaft, olivolja och salt. Servera fisken med kokt potatis, sås och fänkålssalladen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng