Frasiga och underbara kakor som är lagom sega i mitten, väldigt nära originalet om ej bättre.
6 dl vetemjöl
2 tsk. bakpulver
1 tsk. salt
2 ½ dl smör
4 ¾ dl farinsocker
6 msk. vitt socker
2 ägg
4 tsk vaniljextrakt
350 g. hackad mörk choklad
2 droppar rom arom (valfritt)
Blanda alla torra ingredienser, förutom chokladen, och rör om.
Lägg till tärnat smör och ägg, rör om.
Lägg till hackad choklad och vänd om lite lätt.
Gör bollar med 3 msk deg/boll och lägg ut dem på form med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt med handflatan, de blir ca 10 cm i diameter efter bakning så ha gott med mellanrum.
Lägg in mitt i ugnen på 150 grader i 15-17 min tills de blir gyllenbruna på kanten. Låt svalna i 20 min gärna på galler.
Enjoy!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng