Placeholder

Favoritfärs

Ingredienser

100 g rökt skinka
2 kokta, kalla potatisar
400 g fläskfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
ca 2 dl vatten

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skär skinkan i små tärningar. Riv eller mosa potatisen. Blanda färsen med skinka, potatis, salt och peppar. Tillsätt ägg och vatten och arbeta färsen smidig.

3. Forma färsen till en limpa och lägg den i en smord, ugnssäker form. Stek i ugnen ca 1 timme och ös ev under tiden med den sky som bildas eller pensla med litet smält smör.

4. Skär upp skinkfärsen. Vispa ur formen med litet hett vatten till sky. Servera med kokt eller pressad potatis, sky och grönsaker.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.