100 g rökt skinka
2 kokta, kalla potatisar
400 g fläskfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
ca 2 dl vatten
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skär skinkan i små tärningar. Riv eller mosa potatisen. Blanda färsen med skinka, potatis, salt och peppar. Tillsätt ägg och vatten och arbeta färsen smidig.
3. Forma färsen till en limpa och lägg den i en smord, ugnssäker form. Stek i ugnen ca 1 timme och ös ev under tiden med den sky som bildas eller pensla med litet smält smör.
4. Skär upp skinkfärsen. Vispa ur formen med litet hett vatten till sky. Servera med kokt eller pressad potatis, sky och grönsaker.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng