80 g smör
1 dl socker
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
250 g Kesella
1 ägg
1,5 dl socker
2,5 dl hallon
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
2. Vispa smör och socker luftigt. Vispa ned ägget. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det till smeten. Tryck ut degen jämnt i formen, även upp på kanterna.
3. Rör ihop Kesella, ägg och socker. Häll smeten i formen och strö över hallonen. Baka i ugnen drygt 1 timme. Fyllningen ska vara fast när den är färdiggräddad.
10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng