Ca 4 dl färska bär
rivet skal av 1 citron
0,75 dl färskpressad citronsaft
1 dl socker
4 äggulor
0,5 dl vispgrädde
2 msk grovhackad mandel
ca 2 dl vispad grädde
till servering
1. Koka upp citronsaften tillsammans med skal och socker. I en annan liten kastrull vispas äggulor och grädde samman.
2. Sila den varma citronsaften i kastrullen med äggulor och grädde. Vispa kraftigt och ställ kastrullen på spisen på medelhög värme.
3. Fortsätt vispa kraftigt tills smeten kokar upp. Ta då genast kastrullen från värmen och fortsätt vispa ca 30 sekunder.
4. Slå upp bär och hackad mandel i 4 glas och slå den varma citronkrämen över bären i glasen. Ställ kallt. Servera med vispad grädde på toppen.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng