Placeholder

Färska bär i citronkräm med mandel och grädde

Ingredienser

Ca 4 dl färska bär
rivet skal av 1 citron
0,75 dl färskpressad citronsaft
1 dl socker
4 äggulor
0,5 dl vispgrädde
2 msk grovhackad mandel
ca 2 dl vispad grädde
till servering

Gör så här

1. Koka upp citronsaften tillsammans med skal och socker. I en annan liten kastrull vispas äggulor och grädde samman.

2. Sila den varma citronsaften i kastrullen med äggulor och grädde. Vispa kraftigt och ställ kastrullen på spisen på medelhög värme.

3. Fortsätt vispa kraftigt tills smeten kokar upp. Ta då genast kastrullen från värmen och fortsätt vispa ca 30 sekunder.

4. Slå upp bär och hackad mandel i 4 glas och slå den varma citronkrämen över bären i glasen. Ställ kallt. Servera med vispad grädde på toppen.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr