500 g blandfärs
3 msk finhackad lök
3 msk finhackad selleri
1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk olja
1 dl rödvin
2 skivor vitt bröd
salt, svartpeppar
finstött salvia
1 ägg
Till servering:
chilisås och gräddfil
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Låt lök, selleri och vitlök puttra i olja utan att ta färg tills de blir mjuka. Häll på rödvinet och låt alltsammans sjuda 5 minuter.
3. Tillsätt det kantskurna brödet i små tärningar och låt blandningen svalna. Häll vinblandningen i färsen, krydda med salt, nymalen svartpeppar och salvia.
4. Rör ned ägget och arbeta färsen väl. Forma den till en rulle och lägg den i en smord, eldfast form. Stek färsen ca 50 minuter, pröva med sticka.
5. Servera med chilisås och gräddfil i små skålar. Någon kokt grönsak är också gott till.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…