Placeholder

Fantasifärs

Ingredienser

500 g blandfärs
3 msk finhackad lök
3 msk finhackad selleri
1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk olja
1 dl rödvin
2 skivor vitt bröd
salt, svartpeppar
finstött salvia
1 ägg

Till servering:
chilisås och gräddfil

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Låt lök, selleri och vitlök puttra i olja utan att ta färg tills de blir mjuka. Häll på rödvinet och låt alltsammans sjuda 5 minuter.

3. Tillsätt det kantskurna brödet i små tärningar och låt blandningen svalna. Häll vinblandningen i färsen, krydda med salt, nymalen svartpeppar och salvia.

4. Rör ned ägget och arbeta färsen väl. Forma den till en rulle och lägg den i en smord, eldfast form. Stek färsen ca 50 minuter, pröva med sticka.

5. Servera med chilisås och gräddfil i små skålar. Någon kokt grönsak är också gott till.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.