Placeholder

Falukorvsgryta Martin

Ingredienser

2 dl turkisk eller grekisk yoghurt
500 g falukorv, strimlad
1 fintärnad gul lök
1 msk olja
3 dl vatten
3 msk tomatpuré
2 msk fransk senap
1 msk flytande honung
1 tsk maizena
salt och cayenne efter smak

Gör så här

1. Fräs löken i olja. Tillsätt med korta intervaller först falukorv och sedan tomatpuré. Fyll på med vatten och senap.

2. Låt koka upp och sjuda 3 minuter. Red av med maizena och vatten. Tillsätt honung och yoghurt och värm upp till kokpunkten. Smaka av.

3. Servera med ris eller nykokt pasta och en fräsch sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.