500 g formpasta
600 g falukorv
1 gul lök
250 g broccoli
300 g blomkål
0,5 dl kapris
10 soltorkade tomater
4 dl grädde
3 ägg
125 g mozzarella
1 tsk äppelcidervinäger
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1 tsk oregano
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka pastan enligt anvisning men dra av 2 minuters koktid. Dela broccoli och blomkål till mindre "träd" och förkoka dessa i lättsaltat vatten ca 5 minuter.
3. Hacka lök och falukorv och stek i smör tills de fått färg. Lägg allt i en ugnsfast form och blanda med kapris och strimlade soltorkade tomater.
4. Vispa ägg, grädde och vinäger med salt, peppar och oregano. Slå över äggstanningen och toppa med skivor av mozzarella. Ställ formen i ugnen ca 30 minuter.
5. Låt gratängen stå till sig några minuter före servering.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…