Placeholder

Falukorvsgratäng med blomkål, broccoli och soltorkade tomater

Ingredienser

500 g formpasta
600 g falukorv
1 gul lök
250 g broccoli
300 g blomkål
0,5 dl kapris
10 soltorkade tomater
4 dl grädde
3 ägg
125 g mozzarella
1 tsk äppelcidervinäger
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1 tsk oregano

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Koka pastan enligt anvisning men dra av 2 minuters koktid. Dela broccoli och blomkål till mindre "träd" och förkoka dessa i lättsaltat vatten ca 5 minuter.

3. Hacka lök och falukorv och stek i smör tills de fått färg. Lägg allt i en ugnsfast form och blanda med kapris och strimlade soltorkade tomater.

4. Vispa ägg, grädde och vinäger med salt, peppar och oregano. Slå över äggstanningen och toppa med skivor av mozzarella. Ställ formen i ugnen ca 30 minuter.

5. Låt gratängen stå till sig några minuter före servering.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.