300g pasta
1 gul lök
1 röd paprika
3 ägg
1,5 msk dijonsenap
2 dl grädde
1 dl mjölk
3 dl riven ost
Salt och peppar
2 msk hackad persilja
Koka pastan.
Skala, halvera och skär löken i strimlor. Kärna ur och skär paprikan i strimlor.
Skär falukorven i strimlor.
Fräs falukorven först tills den får lite yta och ha därefter i lök och paprika och fräs ytterligare 2-3 min.
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda pastan med korvfräset i en smord ugnssäker form. Vispa ihop 3 ägg, dijonsenap, sambal oelek, grädde, persilja, mjölk och ost i en bunke. Krydda med salt och peppar.
Häll över pastan och falukorven i i bunken och blanda försiktigt. Grädda mitt i ugnen ca 25 min tills ytan har fått en fin färg.
Servera med sallad.
Hur mycket falukorv?
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng