2 små vitkålshuvuden
0,5 citron
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl vetemjöl
salt
svartpeppar
1. Skär varje kålhuvud i 4 klyftor. Koka några i taget i en stor kastrull med lättsaltat vatten ca 5 minuter. Kålen ska vara mjuk men ändå ha en viss spänst kvar. Låt kålen rinna av.
2. Finriv citronskalet och pressa ur saften. Vispa ihop grädde och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning och sjud såsen 3 - 4 minuter.
3. Blanda ned citronskal och -saft och smaka av med salt och peppar.
4. Lägg upp kålen på ett fat och häll på litet av såsen. Bjud resten av såsen separat tillsammans med nystekt korv.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng