Ernst julgryta

Ingredienser

Gryta
400 g rimmad oxbringa
6 dl oxbuljong
2 gula lökar
2 krm malen kryddpeppar
3 palsternackor
2 morötter (stora)
10 små fina gourmépotatisar
1 purjolök
0,5 kg prinskorv
2 lagerblad
ev en tärning köttbuljong
1 knippe färsk bladpersilja

Topping
3 dl turkisk yoghurt
4 tsk dijonsenap
2 msk honung

Gör så här

Gryta
Koka oxbringan i 2 timmar i 2 liter vatten med en hel skalad gul lök och 1 krm kryddpeppar. Spara buljongen.

Skär upp palsternackan, löken och morötterna grovt.

Dela potatisarna.

Skär av det gröna på purjolöken och skär upp det i grova bitar.

Lägg ned allt i en gryta.

Tillsätt bitar av korven och 2 lagerblad.

Tillsätt rejäla bitar av bringan och buljongen från kokningen.

Låt sjuda i cirka 20 minuter tills rotsakerna är mjuka.

Smaka av och tillsätt en buljongtärning med köttbuljong vid behov.

Topping
Häll upp 3 dl turkisk yoghurt i en skål med ca 4 teskedar dijonsenap efter smak.

Blanda väl.

Tillsätt salt och peppar efter smak.

Rör ner honungen.

Servera grytan med en klick dijonkräm och drivor av hackad bladpersilja.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.