Gryta
400 g rimmad oxbringa
6 dl oxbuljong
2 gula lökar
2 krm malen kryddpeppar
3 palsternackor
2 morötter (stora)
10 små fina gourmépotatisar
1 purjolök
0,5 kg prinskorv
2 lagerblad
ev en tärning köttbuljong
1 knippe färsk bladpersilja
Topping
3 dl turkisk yoghurt
4 tsk dijonsenap
2 msk honung
Gryta
Koka oxbringan i 2 timmar i 2 liter vatten med en hel skalad gul lök och 1 krm kryddpeppar. Spara buljongen.
Skär upp palsternackan, löken och morötterna grovt.
Dela potatisarna.
Skär av det gröna på purjolöken och skär upp det i grova bitar.
Lägg ned allt i en gryta.
Tillsätt bitar av korven och 2 lagerblad.
Tillsätt rejäla bitar av bringan och buljongen från kokningen.
Låt sjuda i cirka 20 minuter tills rotsakerna är mjuka.
Smaka av och tillsätt en buljongtärning med köttbuljong vid behov.
Topping
Häll upp 3 dl turkisk yoghurt i en skål med ca 4 teskedar dijonsenap efter smak.
Blanda väl.
Tillsätt salt och peppar efter smak.
Rör ner honungen.
Servera grytan med en klick dijonkräm och drivor av hackad bladpersilja.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng