Gryta
400 g rimmad oxbringa
6 dl oxbuljong
2 gula lökar
2 krm malen kryddpeppar
3 palsternackor
2 morötter (stora)
10 små fina gourmépotatisar
1 purjolök
0,5 kg prinskorv
2 lagerblad
ev en tärning köttbuljong
1 knippe färsk bladpersilja
Topping
3 dl turkisk yoghurt
4 tsk dijonsenap
2 msk honung
Gryta
Koka oxbringan i 2 timmar i 2 liter vatten med en hel skalad gul lök och 1 krm kryddpeppar. Spara buljongen.
Skär upp palsternackan, löken och morötterna grovt.
Dela potatisarna.
Skär av det gröna på purjolöken och skär upp det i grova bitar.
Lägg ned allt i en gryta.
Tillsätt bitar av korven och 2 lagerblad.
Tillsätt rejäla bitar av bringan och buljongen från kokningen.
Låt sjuda i cirka 20 minuter tills rotsakerna är mjuka.
Smaka av och tillsätt en buljongtärning med köttbuljong vid behov.
Topping
Häll upp 3 dl turkisk yoghurt i en skål med ca 4 teskedar dijonsenap efter smak.
Blanda väl.
Tillsätt salt och peppar efter smak.
Rör ner honungen.
Servera grytan med en klick dijonkräm och drivor av hackad bladpersilja.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng