115 g osaltat smör vid rumstemperatur
3/4 dl kokosnötolja
1 3/4 dl socker
3 stora ägg
1 tsk. vaniljextrakt
4,5-5 dl fint mjöl
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
ca 1 dl Nutella, rumstempererad
Dessa Nutella muffins är bara to die for! Med sin fluffigt söta insida och kladdigt krämigt, nötiga chockladsmak så kan det inte bli annat än supergott!
De här små bakverken kan vi garantera bli en superhit till barnkalaset eller till gofikat, ALLA kommer att älska dom!
Detta recept har vi hämtat från bloggen Can't stay out of the kitchen och är ett av våra favoriter på myTaste USA och är skrivet av bloggaren Teresa som bor i Dallas. Hennes stora passion för matlagning och bakning har hon alltid haft och hon har över 1000 recept på sin blogg som vi på mytaste är så glada och stolta att få ta del av! Gå in och kolla hennes recept bums, länken hittar du längst ned under beskrivningen.
Gör så här:
1) Förvärm ugnen till 220 grader.
2) Vispa smör, olja, socker, ägg och vanilj med en elektrisk mixer tills du får en jämn smet.
3) Blanda alla torra ingredienser tillsammans och rör sedan ner i äggblandningen.
4) Skeda ner smeten i muffinsformar
5) Lägg 1 matsked Nutella på toppen.
6) Virvla Nutellan med en tandpetare uppe på toppen så det blir virvlar i den ljusa smeten
7) Baka i 220 grader i 5 minuter.
8) Minska värmen till 175 grader.
9) Fortsätt att baka ytterligare 15-19 minuter eller tills en tandpetare in i mitten kommer ut utan kladd.
10) Låt svalna på galler och servera!
Tillagningstid: ca 30 minuter
Grader: 175-220 c
Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/nutella-muffins-121498056.html
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…