Placeholder

Enkel och krämig bananpaj

Ingredienser

7 bananer
2 dl crème fraîche
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Botten:
200 g smör
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk sirap
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl eller rågsikt

Gör så här

1. Rumstemperera smöret så att det blir mjukt och smidigt. Blanda socker, vaniljsocker, bakpulver och sirap med smöret.

2. Rör i mjölet och tryck ut degen i en pajform. Sätt in i ugnen på 200 grader 10 minuter.

3. Hacka bananerna och blanda med crème fraîchen. Rör ned socker, vaniljsocker och häll gärna i litet extra sirap.

4. Häll banansmeten i pajformen och grädda i 175 grader 30 minuter.

Ca 10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.