Placeholder

Enkel chokladmousse

Ingredienser

100 g mörk choklad, minst 70%,
gärna med apelsinsmak
2 äggulor
0,5 tsk vaniljpulver
3 cl starkt kallt kaffe
3 dl vispgrädde

Gör så här

1. Smält chokladen i vattenbad eller mikro och låt svalna en smula. Vispa grädden mjuk - om den blir för hårdvispad riskerar du att få en grynig mousse. Blanda ned vaniljpulver, kaffe och äggulor och rör om så allt blandas.

2. Ta 0,5 dl av gräddblandningen och rör ned den försiktigt i den något avsvalnade chokladen. När den är blandad tar du i ytterligare 1 dl och blandar in ordentligt. Fortsätt så tills all gräddblandning är blandad med chokladen.

3. Häll upp moussen i portionsglas och låt stå i kylen minst 4 timmar före servering. Servera med bär eller frukt.

4 - 6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.