1 - 1,5 kg potatis
2 stora eller 4 små gula lökar
2 pkt bacon
4 dl grädde
salt
peppar
riven ost
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form, ca 20 x 30 cm.
2. Skala potatisen och låt den ligga i kallt vatten. Klipp baconet i bitar och stek ett paket i taget i en panna på medelvärme i litet smör. När allt bacon är knaperstekt steker du den skalade, hackade löken i baconfettet tills den mjuknar.
3. Skär potatisen i tunna skivor och lägg hälften av den jämnt fördelad i formen. Häll över bacon och lök och sprid ut så att det täcker hela formen. Peppra och lägg resten av potatisen över. Peppra och salta, men tänk på att bacon är salt i sig. Häll över grädden.
4. Strö över riven ost och grädda ca 1 timme. Täck över om den blir för mörk. Servera med en god sallad.
Minst 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…