Placeholder

Engelsk kräm med jordgubbar och hallon

Ingredienser

5 dl jordgubbar och hallon

Vaniljkräm:
2,5 dl mjölk
4 äggulor
0,75 dl socker
1 dl tjock grädde
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

1. Vispa äggulor och socker tills blandningen blir ljus och skummig. Koka upp mjölken och häll den under kraftig vispning i äggsmeten. Häll blandningen i mjölkkastrullen och sjud krämen under vispning tills den tjocknar. Den får inte koka.

2. Ta krämen från värmen och vispa tills den svalnat. Vispa grädden med vaniljsockret och rör ned i den kalla krämen.

3. Häll krämen i portionsglas och lägg bären ovanpå. Servera desserten kyld.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr