25 g smör
2 1/2 dl mjölk
25 g jäst
1/2 tsk salt
1/2 msk socker
6 dl vetemjöl special
Smält smöret i en kastrull.
Häll i mjölken och värm till 37° (fingervarmt).
Smula sönder jästen i en bunke och lös upp den i lite av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen.
Arbeta degen kraftigt tills den blir smidig och släpper bunken.
Jäs degen övertäckt cirka 30 minuter.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
Lägg den sen i en liten smord rund form som är cirka 25 centimeter i diameter eller en avlång form som är 10X25 cm.
Jäs under bakduk 20–30 minuter.
Värm ugnen till 200–225°.
Grädda i nedre delen av ugnen tills brödet har fått en svag gyllenbrun nyans. Stjälp brödet ur formen och låt svalna.
Skär i fyra delar.
Om du bakar samma dag som du gör tårtorna, lägg gärna in brödet i frysen några minuter, det blir lättare att skära då.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…