Elles recept på bröd till smörgåstårta

Ingredienser

25 g smör

2 1/2 dl mjölk

25 g jäst

1/2 tsk salt

1/2 msk socker

6 dl vetemjöl special

Gör så här

Smält smöret i en kastrull.
Häll i mjölken och värm till 37° (fingervarmt).
Smula sönder jästen i en bunke och lös upp den i lite av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen.
Arbeta degen kraftigt tills den blir smidig och släpper bunken.
Jäs degen övertäckt cirka 30 minuter.

Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
Lägg den sen i en liten smord rund form som är cirka 25 centimeter i diameter eller en avlång form som är 10X25 cm.
Jäs under bakduk 20–30 minuter.
Värm ugnen till 200–225°.
Grädda i nedre delen av ugnen tills brödet har fått en svag gyllenbrun nyans. Stjälp brödet ur formen och låt svalna.
Skär i fyra delar.
Om du bakar samma dag som du gör tårtorna, lägg gärna in brödet i frysen några minuter, det blir lättare att skära då.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.