EGEN FALAFEL

Ingredienser

250 g torkade kikärtor
1.5 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk olivolja
1 gullök
4 vitlöksklyftor
Spiskummin
Cayennpeppar
Pesilja
Koriander
Salt & Peppar
Panko
Olivolja

Gör så här

1. Lägg kikärtorna i en bunke med vatten 24 timmar innan användning.

2. Sila av kikärtorna. Ta en stavmixer och mixa ner kikärtorna till en smet (detta tar en stund).

3. Hacka löken och riv vitlöken. Tillsätt löken, olivoljan, vetemjöl samt bakpulver till kikärtssmeten.

4. Mixa ner allt så det inte finns några lökbitar kvar. Krydda smeten med salt, peppar, cayennpeppar och spiskummin.

5. Smaka av så du får en bra sälta och hetta från cayennpepparn i smeten. Tillsätt örterna.

6. Sätt in smeten i kylskåpet en halvtimme.

7. Forma kikärtsmeten till mindre biffar och panera i panko. Stek falafeln i olja till du får en fin färg.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr