250 g torkade kikärtor
1.5 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk olivolja
1 gullök
4 vitlöksklyftor
Spiskummin
Cayennpeppar
Pesilja
Koriander
Salt & Peppar
Panko
Olivolja
1. Lägg kikärtorna i en bunke med vatten 24 timmar innan användning.
2. Sila av kikärtorna. Ta en stavmixer och mixa ner kikärtorna till en smet (detta tar en stund).
3. Hacka löken och riv vitlöken. Tillsätt löken, olivoljan, vetemjöl samt bakpulver till kikärtssmeten.
4. Mixa ner allt så det inte finns några lökbitar kvar. Krydda smeten med salt, peppar, cayennpeppar och spiskummin.
5. Smaka av så du får en bra sälta och hetta från cayennpepparn i smeten. Tillsätt örterna.
6. Sätt in smeten i kylskåpet en halvtimme.
7. Forma kikärtsmeten till mindre biffar och panera i panko. Stek falafeln i olja till du får en fin färg.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng