Easy Caramel Apple Cheesecake

Ingredienser

https://www.lifeloveandsugar.com/easy-caramel-apple-cheesecake/

14p

För Graham Cracker Crust
2 1/4 koppar ( 302 g ) grahamssmulor
3 msk ( 39g ) socker
1 tsk kanel
1/2 kopp ( 112g ) saltat smör, smält

För Cinnamon Cheesecake Fyllningen
24 uns ( 678 g ) färskost, rumstemperatur
1 kopp ( 207 g ) socker
3 msk ( 24g ) universalmjöl
3/4 kopp ( 173g ) gräddfil, rumstemperatur
1 1/2 msk vaniljextrakt
1 tsk mald kanel
3 stora ägg, rumstempererade

Till Caramel Apple Topping
2 stora äpplen, hackade
1/4 kopp ( 56g ) ljust farinsocker, packat
1 tsk mald kanel
1/8 tsk mald muskotnöt
strö över citronsaft
1/2 kopp (120 ml) kolasås

Till kanelvispad grädde
1/2 kopp (120 ml) kraftig vispgrädde, kall
1/4 kopp ( 29 g ) strösocker
1/2 tsk vaniljextrakt
1/4 tsk mald kanel

Gör så här

Gör skorpan

Värm ugnen till 325°F (163°C). Smörj en 9×13 form.
Blanda ingredienserna till skorpan i en liten skål. Tryck ut blandningen i botten av den förberedda pannan.
Grädda skorpan i 10 minuter och ställ sedan åt sidan för att svalna.

Gör fyllningen
Sänk ugnstemperaturen till 300°F (148°C).
Blanda färskost, socker och mjöl i en stor skål på låg hastighet tills det är väl helt blandat och slätt. Se till att använda låg hastighet för att minska mängden luft som tillsätts smeten, vilket kan orsaka sprickor. Skrapa ner skålens sidor.
Tillsätt gräddfil, vaniljextrakt och kanel och blanda på låg hastighet tills det är väl blandat.
Tillsätt äggen ett i taget, blanda långsamt för att kombinera. Skrapa ner sidorna av skålen efter behov för att se till att allt är väl kombinerat.
Häll smeten i pannan med skorpan och fördela jämnt.

Grädda cheesecaken i 30 minuter.
Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå i ugnen med luckan stängd i 20 minuter.
Knäck ugnsluckan, med cheesecaken inuti, i 15 minuter. Denna långsamma nedkylningsprocess hjälper till att förhindra att cheesecaken spricker.
Ställ cheesecaken i kylen för att svalna helt, 3-4 timmar.

Gör toppingen
Tillsätt hackade äpplen, farinsocker, kanel, muskotnöt och citronsaft i en kastrull. Rör ihop tills äpplena är väl belagda.
Koka äpplena på medelvärme tills de är mjuka, ca 10 minuter.
Låt äpplena svalna en minut och fördela sedan jämnt över den avsvalnade cheesecaken.
Ringla kolasåsen över toppen av cheesecaken.

Gör vispad grädde
Om du vill servera cheesecaken med den vispade grädden, tillsätt den tunga vispgrädden, strösockret, vaniljextraktet och kanelen i en stor mixerskål och vispa på hög hastighet tills det bildas styva toppar.
Servera med cheesecakeskivorna.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.