180 g dumlekolor
3 dl grädde
Dumlefluff får du till på ett enkelt sätt med dumlekolor och grädde.
Det finns dock två viktiga saker att tänka på när du gör din fluff.
Det ena är att grädden som värms får INTE börja koka.
Det andra är att chokladgrädden måste vara väl genomkyld.
Tumregel brukar vara - minst 6 timmar i kylskåpet innan det används och vispas upp.
Går alldeles utmärkt att förbereda dagen innan och låta dumlefluffen vila i kylskåpet över natten.
Jag föredrar "över natten"
Skiva kolorna i mindre bitar
Värm grädden så att den blir riktigt varm men inte börjar koka.
Dra bort från plattan och tillsätt dumlebitarna.
Rör runt tills allt är väl blandat.
Låt svalna en liten stund och ställ sedan in i kylen minst 6 timmar.
Vispa sedan upp fluffet till önskad fluffig konsistens.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…