Rulltårta
3 st ägg, rumstempererade
1 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1/4 dl mjölk
Smörkräm Dulce
250 g rumstempererat osaltat smör
3 st äggvitor
1,5 dl strösocker
1 nypa salt
dulce de leche
1. Smörkräm: Lägg äggvitor, strösocker och salt i en skål. Sätt skålen över ett varmt vattenbad på spisen och vispa lätt tills alla sockerkristaller lösts upp.
2. Ta bort skålen från värmen och vispa med elvisp tills marängen är styv och har svalnat.
3. Tillsätt smöret i omgångar och vispa tills det blir en slät och fin kräm. Tillsätt dulce efter smak.
4. Rulltårtan: Sätt ugnen på 230 grader.
5. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ägg och socker poröst, vitt och fluffigt i ca 10 minuter.
6. Sikta i de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem med en slickepott, avsluta med att sist ha i mjölk.
7. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. ta ut kakan ur ugnen, sockra på ytan och stjälp den upp och ner.
8. För att lossa bakplåtspappret lättare kan du pensla med kallt vatten på pappret lite en stund innan och lossa det försiktigt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng