Placeholder

Doroteagryta

Ingredienser

50 g rökt skinka
2 gula lökar
ca 1,5 l strimlad vitkål
300 g köttfärs
2 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1,5 msk soya
1,5 tsk salt
1,5 tsk senap
vitpeppar

Gör så här

1. Skala och hacka löken, strimla skinkan och finstrimla vitkålen. Fräs löken i smör. Tillsätt och bryn köttfärs och skinka.

2. Strö över mjölet och rör om. Späd med mjölk och låt koka ett par minuter. Tillsätt salt, kryddor, soya och senap. Blanda i vitkålen och koka under lock ca 10 minuter.

3. Servera med kokt potatis eller ris.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.