50 g rökt skinka
2 gula lökar
ca 1,5 l strimlad vitkål
300 g köttfärs
2 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1,5 msk soya
1,5 tsk salt
1,5 tsk senap
vitpeppar
1. Skala och hacka löken, strimla skinkan och finstrimla vitkålen. Fräs löken i smör. Tillsätt och bryn köttfärs och skinka.
2. Strö över mjölet och rör om. Späd med mjölk och låt koka ett par minuter. Tillsätt salt, kryddor, soya och senap. Blanda i vitkålen och koka under lock ca 10 minuter.
3. Servera med kokt potatis eller ris.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng