Placeholder

Dinkelbröd

Ingredienser

Det här behövs till 12 bröd:
12 1/2 g jäst (1/4 paket à 50 g)
2 1/2 dl vatten, 37°
1/2 tsk salt
ca 3 dl dinkelmjöl, siktat
ca 3 1/2 dl vetemjöl

Gör så här

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör ut jästen. Tillsätt salt och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.

2. Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla ut till en rulle. Dela den i 12 bitar som rullas till runda bullar. Låt dem jäsa på bakbordet under bakduk, ca 30 minuter.

3. Kavla eller platta ut bullarna och nagga dem med en gaffel eller kavla med kruskaveln.

4. Grädda dem på muurikka (stekhäll för brasa utomhus), i trangiakökets stekpanna, på utomhusgrillen eller vanlig stekpanna, ca 2 minuter per sida. Är allra godast nygräddade.
Tips!
När du bakar hemma i köket är en gjutjärnsstekpanna bäst. Den håller värmen bättre.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.