Placeholder

Dill- och pepparrotsfalu med morot

Ingredienser

2 morötter
1 gul lök
800 g falukorv
5 dl grädde
2 dl mjölk
2 lagerblad
0,5 tsk sambal oelek
1 grönsaksbuljongtärning
1 - 2 msk pepparrot
2 msk hackad dill

Gör så här

1. Skala morötter och lök. Skär morötterna i stavar och löken i tunna klyftor.

2. Skär korven i bitar. Hetta upp smör i en stor kastrull och stek korven tillsammans med morot och lök.

3. Häll på grädde, mjölk, lagerblad, sambal, buljongtärning och pepparrot.

4. Låt koka 10 minuter och smaka sedan av med salt, svartpeppar och pepparrot. Red av med maizena.

5. Avsluta med att vända ned dillen och servera med kokt potatis och ruccola.

4 - 6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.