Placeholder

Dijonfilé

Ingredienser

Fläskfilé
grädde
dijonsenap
vetemjöl
smör
peppar
salt
kalvfond
whisky

Gör så här

1. Skär fläskfilén i cm-tjocka skivor. Stek filébitarna i smör, lyft ur dem och red såsen i stekspadet.

2. Blanda 3 dl grädde, 2 dl mjölk, 4 msk dijonsenap, 1 msk kalvfond och 4 - 6 cl whisky. Blanda litet mjöl i en skvätt mjölk och häll i såsen för att den ska tjockna. Salta och peppra.

3. Lägg sedan i filébitarna och låt dem ligga i såsen, som bör koka ihop 15 - 20 minuter.

4. Servera med pommes frites eller pressad potatis.

2 - 6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr