3,75 dl Mandelmjöl
5 msk Sesamfrön
5 msk psyllium husk (alt fiberhusk eller pofiber)
2,5 tsk Bakpulver
5 st Ägg
75 gram smält smör eller kokosolja
1,5 dl laktosfri crème fraiche (kan bytas mot turkisk yoghurt. För mjölkfritt använd kokosgrädde/havre crème fraiche )
1 dl laktosfri rysk eller turkisk yoghurt (kan bytas mot crème fraiche. För mjölkfritt använd kokosgrädde/havre crème fraiche)
Smörj en mellanstor brödform med valfritt fett.
Häll i sesamfrön och skaka tills sidorna är täckta.
Sätt ugnen på 200 grader
Rör ihop de torra ingredienserna.
Rör i ägg + creme fraiche+turkisk yoghurt.
Släng i det smälta smöret/ kokosfettet och rör om ordentligt. Eftersom det är husk i blir smeten fort stabbig, arbeta snabbt och bred ut den jämt i formen.
Stoppa in brödet i ugnen i ca 35 minuter.
Låt svalna lite innan du skär i det.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…