Det mjölfria brödet, (LCHF)

Ingredienser

3,75 dl Mandelmjöl
5 msk Sesamfrön
5 msk psyllium husk (alt fiberhusk eller pofiber)
2,5 tsk Bakpulver
5 st Ägg
75 gram smält smör eller kokosolja
1,5 dl laktosfri crème fraiche (kan bytas mot turkisk yoghurt. För mjölkfritt använd kokosgrädde/havre crème fraiche )
1 dl laktosfri rysk eller turkisk yoghurt (kan bytas mot crème fraiche. För mjölkfritt använd kokosgrädde/havre crème fraiche)

Gör så här

Smörj en mellanstor brödform med valfritt fett.
Häll i sesamfrön och skaka tills sidorna är täckta.
Sätt ugnen på 200 grader
Rör ihop de torra ingredienserna.
Rör i ägg + creme fraiche+turkisk yoghurt.
Släng i det smälta smöret/ kokosfettet och rör om ordentligt. Eftersom det är husk i blir smeten fort stabbig, arbeta snabbt och bred ut den jämt i formen.
Stoppa in brödet i ugnen i ca 35 minuter.
Låt svalna lite innan du skär i det.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.