Den gröna fullkornspajen

Ingredienser

Fullkornsbotten grundrecept:
3 dl mjöl (jag använde fullkornsdinkelmjöl och lite vetemjöl)
125 g kylskåpskallt smör
2-3 msk kallt vatten
1 tsk salt

Fyllning:
Ett broccolihuvud
200 g färsk spenat
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
Andra grönsaker du behöver rensa från ditt kylskåp
Salt, peppar
Ost av valfri, smakrik sort

Äggstanning:
3 ägg
1 dl mjölk
Salt, peppar
Ännu lite mer ost

Gör så här

Pajbotten:

1. Sätt ugnen på 220 grader.

2. Nyp ihop allt till en fast deg eller kör allt i matberedare tills det precis går ihop.

3. Tryck ut i en pajform, nagga hål i botten med en gaffel. Låt vila i kylen 30 min eller frysen 10 min.

4. Förgrädda botten cirka 10 minuter mitt i ugnen. Ta ut och låt svalna.

Fyllning:

1. Stek grönsaker och lök. Krydda som du tycker med salt och peppar. Låt svalna en aning.

2. Riv osten.

Äggstanning:

1. Vispa ihop alla ingredienser.

Montering:

1. Sänk värmen på ugnen till 200 grader.

2. Fördela fyllningen i det förgräddade pajskalet. Strö över osten. Häll på äggstanningen. Strö över mer ost.

3. Grädda mitt i ugnen cirka 30-40 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.