Fullkornsbotten grundrecept:
3 dl mjöl (jag använde fullkornsdinkelmjöl och lite vetemjöl)
125 g kylskåpskallt smör
2-3 msk kallt vatten
1 tsk salt
Fyllning:
Ett broccolihuvud
200 g färsk spenat
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
Andra grönsaker du behöver rensa från ditt kylskåp
Salt, peppar
Ost av valfri, smakrik sort
Äggstanning:
3 ägg
1 dl mjölk
Salt, peppar
Ännu lite mer ost
Pajbotten:
1. Sätt ugnen på 220 grader.
2. Nyp ihop allt till en fast deg eller kör allt i matberedare tills det precis går ihop.
3. Tryck ut i en pajform, nagga hål i botten med en gaffel. Låt vila i kylen 30 min eller frysen 10 min.
4. Förgrädda botten cirka 10 minuter mitt i ugnen. Ta ut och låt svalna.
Fyllning:
1. Stek grönsaker och lök. Krydda som du tycker med salt och peppar. Låt svalna en aning.
2. Riv osten.
Äggstanning:
1. Vispa ihop alla ingredienser.
Montering:
1. Sänk värmen på ugnen till 200 grader.
2. Fördela fyllningen i det förgräddade pajskalet. Strö över osten. Häll på äggstanningen. Strö över mer ost.
3. Grädda mitt i ugnen cirka 30-40 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…