500 g fläskfärs
2 msk vetemjöl
1 ägg
3 dl mjölk
1 finhackad gul lök
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk smör till stekning
Sås:
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
0,5 buljongtärning
ev litet soya
Tillbehör:
1 burk rödkål
400 g broccoli
kokt potatis
1. Blanda samman alla ingredienserna till färsen och forma till små pannbiffar. Stek på ganska svag värme tills de får fin färg. Om värmen är för stark blir färsen inte genomstekt.
2. Värm rödkålen och smaka av den med kryddor om det behövs. Lägg upp biffar och rödkål på ett fat. Fräs upp mjöl i stekpannan, tillsätt vatten och buljongtärning, rör om och låt sjuda ett par minuter.
3. Smaka ev av med litet soya. Servera med potatis och broccoli.
4 - 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng