Placeholder

Dansk skomakarlåda

Ingredienser

1 kg fransyska
500 g rimmat fläsk
5 dl grädde
1 köttbuljongtärning
3 msk tomatpuré
1 - 2 finhackade gula lökar
3 tsk socker
vitpeppar
paprikapulver
soya
150 g champinjoner
5 dl vatten

Gör så här

1. Skär köttet i tunna skivor. Bryn på båda sidor och lägg över i en stekgryta. Skär fläsket i stora tärningar och lägg dem i grytan. Skiva svampen tunt och fräs dem med löken utan att det får ta färg. Lägg över i grytan.

2. Tillsätt tomatpuré, vatten, buljongtärning, soya och kryddor efter smak. Låt puttra under lock 2 timmar. Tillsätt grädden och låt det puttra ytterligare 20 minuter.

3. Servera med potatismos och rårörda lingon.

6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.