Recept från ICA
https://www.ica.se/recept/daimfudge-722913/
Mycket gott!
100 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad (70%)
1 msk smör
1/2 burk sötad kondenserad mjölk (à 397 g)
1 tsk vaniljsocker
1 dubbeldaim (à 56 g)
1 dl salta rostade mandlar
Hacka chokladen och lägg i en skål, smält den tillsammans med smör och kondenserad mjölk i ett vattenbad. (Vattenbad: Sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och låt chokladen smälta. Se till att ingen vattenånga kommer i chokladen).
Ta av från värmen, låt svalna något och rör sedan i vaniljsocker.
Hacka daimen och mandlarna. Vänd ner ca 2/3 av hacket i smeten. Spara lite till dekoration.
Bred ut smeten i en folieform, ca 10 x 15 cm (för 20 bitar), klädd med bakplåtspapper. Strö över mandlar och daim på toppen.
Låt stelna i kyl minst 2 timmar. Skär upp med vass kniv.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng