Placeholder

Currygryta med färsk skinka

Ingredienser

1 kg benfri färsk skinka
2 skivade gula lökar
smör
2 - 3 tsk curry
3 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
2 pressade vitlöksklyftor
ca 0,5 msk riven ingefära
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 tomater, skalade och urkärnade
1 skalat, grovrivet äpple
2 dl crème fraîche
1 knippe färsk koriander

Gör så här

1. Fräs löken snabbt i smör med curry i en stekgryta. Häll i vattnet och blanda i buljongtärning, vitlök och ingefära. Rör om.

2. Skär skinkan i 1 cm tjocka och 5 cm långa stavar. Bryn dem i en stekpanna och lägg över i grytan efter hand. Salta och peppra.

3. Koka grytan sakta ca 30 minuter. Skala och kärna ur tomaterna, skär resten i bitar och tillsätt dem till grytan. Blanda i äpple och crème fraîche och koka upp.

4. Dekorera med färsk koriander.

6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.