1 kg benfri färsk skinka
2 skivade gula lökar
smör
2 - 3 tsk curry
3 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
2 pressade vitlöksklyftor
ca 0,5 msk riven ingefära
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 tomater, skalade och urkärnade
1 skalat, grovrivet äpple
2 dl crème fraîche
1 knippe färsk koriander
1. Fräs löken snabbt i smör med curry i en stekgryta. Häll i vattnet och blanda i buljongtärning, vitlök och ingefära. Rör om.
2. Skär skinkan i 1 cm tjocka och 5 cm långa stavar. Bryn dem i en stekpanna och lägg över i grytan efter hand. Salta och peppra.
3. Koka grytan sakta ca 30 minuter. Skala och kärna ur tomaterna, skär resten i bitar och tillsätt dem till grytan. Blanda i äpple och crème fraîche och koka upp.
4. Dekorera med färsk koriander.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng