Currygryta – 4 personer

Ingredienser

8 Potatisar
2 Morötter
1 Purjolök eller vanlig lök
1,5 dl köttbuljong (tärning+vatten)
400 g Falukorv
2 Äpplen (Kan uteslutas)
1 dl Mellangrädde
1 msk Curry
0,5 tsk Salt
1 krm Svartpeppar

Gör så här

1) Skala och skär potatis och morötter i tärningar. Skölj och ta bort fula partier av purjolöken. Skär dem i bitar.

2) Lägg potatis, morötter och löken i en gryta. Tillsätt buljongen. Låt småputtra under lock ca 10 minuter.

3) Skär korven i bitar. Skölj äpplena, skär dem i klyftor eller bitar och ta bort kärnorna.

4) Blanda mellangrädde med curry, salt och svartpeppar.
Lägg korv och äpplen i grytan. Häll i currygrädden. Låt småputtra ytterligare 10 minuter till under lock.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.