8 Potatisar
2 Morötter
1 Purjolök eller vanlig lök
1,5 dl köttbuljong (tärning+vatten)
400 g Falukorv
2 Äpplen (Kan uteslutas)
1 dl Mellangrädde
1 msk Curry
0,5 tsk Salt
1 krm Svartpeppar
1) Skala och skär potatis och morötter i tärningar. Skölj och ta bort fula partier av purjolöken. Skär dem i bitar.
2) Lägg potatis, morötter och löken i en gryta. Tillsätt buljongen. Låt småputtra under lock ca 10 minuter.
3) Skär korven i bitar. Skölj äpplena, skär dem i klyftor eller bitar och ta bort kärnorna.
4) Blanda mellangrädde med curry, salt och svartpeppar.
Lägg korv och äpplen i grytan. Häll i currygrädden. Låt småputtra ytterligare 10 minuter till under lock.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg