1 Lök, hackad
2 Stora morötter, halverad och sen hackad
5 Lagerblad
2msk Olja
1 msk Flytandesmör
2msk mjöl, tomatpuré och worcestershire sås
2 köttbuljongkuber
600g kött (till kallops)
600g potatisar
(kanske mindre beroende på hur stor form du har)
ost, fint riven
(jag använde cheddar men man kan också använda parmesan)
Hacka löken och morötterna. Stek löken och morötterna i 1 msk olja och smör. Lägg i Lagerbladen. (använd en gryta att steka i)
Blanda i mjöl, purén, worchestersauce och buljongkuberna.
Koka 500ml vatten och sen häll i sakta i grytan.
Stek gärna köttet i några minuter och sen låt det få koka med grönsakerna.
(Det gör så att maten blir snabbare färdig)
Låt få koka/sjuda i 1 timme. Kom ihåg att röra om emellanåt!
Medans det kokar så koka potatisen.
Koka potatisen tills den är ¾ klar. dvs inte mjuk och inte hård.
Köttet och grönsakerna är klara när såsen är tjock och köttet är mjukt.
Lägg i en ugnsform.
Häll ut potatisen och ha på kallt vatten (är inte ett måste men jag tycker att det är lättare att skära potatisen)
Skär potatisen i olika storlekar.
lägg på potatisen på köttochgrönsakerna.
Häll riven ost på potatisen.
(Ta så mycket du tycker passar)
Gräddas i ugnen 200c/180c för varmluft i ca 30 - 20 mins.
Kan frysas in.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…