500 g potatis, tunna skivor
--
1 gul lök, hackad
2 st vitlöksklyftor, hackade
500 g vegofärs
4 dl crème fraiche
2 tsk sojasås
2 msk grönsaksfond
2 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 kruka färsk dragon
10 st enbär, mortlade
1 dl soltorkade tomater, i bitar
--
Något grönt
1. Sätt ugnen på 225 grader. Fördela potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Baka högt upp i ugnen ca 30 minuter, salta och ringa över olja ca 10 minuter innan det är klart.
2. Stek lök och vitlök, tillsätt färsen när löken mjuknat. Tillsätt resten av ingredienserna till grytan, rör om ordentligt och låt puttra ca 5 minuter. Smaka av med peppar.
3. Servera grytan med potatisen och något grönt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng