creamy brussels sprouts  with bacon garlic parmesan 

Ingredienser

Ingredients

10 ounces (300 g) bacon, cut into strips

2 tablespoons butter

2 pounds (1 kg) Brussel sprouts, washed, (trim bottoms and cut sprouts in half)

Salt and pepper to season

5 cloves garlic finely chopped

1 1/2 cups (400 ml) light or heavy cream, (thickened cream)

1 1/2 teaspoons cornstarch mixed with 1 tablespoon water(cornstarch slurry -- optional)

1/3 cup fresh shredded or grated mozzarella

1/4 cup fresh shredded or grated parmesan cheese

Gör så här

Garlic 

Cream 

Mozzarella Cheese 

Parmesan Cheese 

how to make brussel spouts taste good!

The combination of garlic and parmesan can make anything taste good, really. Play around with the cheese options by swapping out mozzarella for other another type of cheese. Some options include Provolone, White Cheddar, Gruyere, or even Swiss.

Instructions

Preheat oven to 375°F | 190°C.

Fry the bacon in a large oven-safe skillet over medium heat until crispy. Use a slotted spoon to transfer to a paper towel lined plate to soak up some of the oil. Set aside.

Drain most of the bacon fat from the pan, leaving about 1-2 tablespoons for added flavour (adjust this amount to your liking). In the same pan, melt the butter, then add the Brussels sprouts and season with salt and pepper. Scrape up any browned bits from the bottom of the pan, and cook while stirring occasionally, for about 6 minutes. The edges should start crisping and slightly charring. 

Add in the garlic and stir it through the sprouts for a minute, until fragrant. Pour in the cream, reduce heat down to low and allow them to simmer until tender (another 3-4 minutes).

If the cream is too thin for your liking, add in the cornstarch slurry, stirring it through immediately, until combined.

Add the bacon in and give everything a good mix to combine all of the flavours together. Top the sprouts with the mozzarella and parmesan cheeses. Bake until cheese is bubbly and sprouts are done to your liking (about 15 minutes). If you like your cheese browned, change oven settings to broil for 2-3 minutes, until golden.

Season with a little extra pepper, if desired, before serving. You can also sprinkle with fresh chopped parsley, thyme or rosemary.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Storslagen & smörig chardonnay på 1L
98 kr