4 dl couscous
1 msk grönsaksbuljong
250 g körsbärstomater
135 g soltorkade tomater
200 g mango
3 msk olivolja
1/2 dl färskpressad citronjuice
40 g hackad bladpersilja
1 tsk salt
1 påse babyspenat (à 65 g)
150 g salladsost
50 g parmesanost
1/2 dl pumpakärnor
ev olivolja att ringla över
ev citronskal
Receptet är för 4 personer.
1. Tillaga couscousen med grönsaksbuljong enligt anvisning på förpackningen.
2. Dela körsbärstomaterna. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor och tärna mango.
3. Blanda couscousen med olivolja, citronjuice, persilja, mango, tomater och soltorkade tomater.
4. Krydda med chiliflakes och salt. Vänd försiktigt ner spenatbladen.
5. Lägg upp couscoussalladen på ett stort fat. Smula över salladsosten. Hyvla över parmesanen och strö över pumpakärnor. Ringla gärna över lite olivolja och strö ev över citronskal.
Servera gärna tillsammans med bröd.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng