500 g blomkål, buketter
3 st morötter, strimlade
4 st vitlöksklyftor, skivade
0.5 röd chilipeppar, tunt skivad
100 g smör
2 msk curry
--
3 dl cashewnötter, krossade
5 dl matyoghurt
2 st salladslökar, tunt skivade
1 kruka färsk koriander, grovhackad
1. Stek blomkål, morötter, vitlök och chili i olja tills att grönsakerna blivit lätt sotade. Salta och peppra. Tillsätt smör och curry och stek några minuter tills att blomkålen börjat mjukna.
2. Tillsätt cashewnötter och matyoghurten. Rör om, låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Servera när grytan blivit varm och toppa med salladslök, chili, och koriander.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng