500 g blomkål, buketter
3 st morötter, strimlade
4 st vitlöksklyftor, skivade
0.5 röd chilipeppar, tunt skivad
100 g smör
2 msk curry
--
3 dl cashewnötter, krossade
5 dl matyoghurt
2 st salladslökar, tunt skivade
1 kruka färsk koriander, grovhackad
1. Stek blomkål, morötter, vitlök och chili i olja tills att grönsakerna blivit lätt sotade. Salta och peppra. Tillsätt smör och curry och stek några minuter tills att blomkålen börjat mjukna.
2. Tillsätt cashewnötter och matyoghurten. Rör om, låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Servera när grytan blivit varm och toppa med salladslök, chili, och koriander.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng