Placeholder

Coleslaw på färsk vitkål

Ingredienser

200 g färsk vitkål (ca 5 dl riven)
0,5 tsk salt
1 tsk vinäger, röd eller vit
1 morot
0,5 dl majonnäs
2 dl crème fraîche
1 tsk dijonsenap
ev litet salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Strimla vitkålen tunt med mandolin eller osthyvel. Lägg kålen i en bunke och tillsätt salt och vinäger.

2. Massera in salt och vinäger i kålen med handen. Låt stå ca 15 minuter.

3. Krama ur vätskan ur vitkålen och häll bort den. Skala och riv moroten.

4. Tillsätt morötter, crème fraîche, senap och svartpeppar och rör ihop. Smaka av och tillsätt ev mer salt.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.