1 st apelsin
1 st blodgrapefrukt
1 st rött äpple
4 st färska fikon
100 g ädelost
1 dl gröna och/eller röda druvor, halverade
1 dl granatäppelkärnor
120 g finbladig sallad (t. ex. frisé, rosso, rucola)
KANDERADE APELSINSKAL
1 st apelsin
1 dl strösocker
2 dl vatten
1 msk ljus sirap
1. Börja med att göra kanderade apelsinskal. Tvätta apelsinen noggrant. Skär av skalet i långa, tunna remsor med en vass kniv. Undvik att få med den beska vita delen. Skär sedan remsorna i långa smala strimlor.
2. Häll rikligt med vatten i en kastrull. Lägg ner skalen, låt koka upp och sjuda i 5 minuter. Sila bort vattnet. Upprepa tre gånger. Koka på låg värme upp socker, vatten och sirap i en kastrull till en lag. Tillsätt skalen och låt sjuda i cirka 15 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt skalen svalna i lagen.
3. Skala citrusfrukterna och skär ut filéer av fruktköttet.
4. Halvera, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Skär fikonen i klyftor och smula ädelosten.
5. Varva alla ingredienser på ett stort fat, garnera med kanderade apelsinskal och ringla över lite sirapslag. Servera resten vid sidan av.
Tips! Sirapen som blir över är god att ringa över något sött, som en mjuk pepparkaka, glass eller fruktsallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…