600 g färsk eller djupfryst fiskfilé
1,5 tsk salt
4 msk vetemjöl
2 msk smör
1,5 dl vatten
1 dl grädde
1 äggula
dill
citron
1. Skär fiskfiléerna i 5 - 6 cm stora bitar. Den djupfrysta fisken kan också skäras i skivor.
2. Blanda samman vetemjöl och salt och vänd fiskbitarna i mjölblandningen. Smält smöret i en vid gryta, vänd fiskbitarna i smöret och häll på vattnet vid kanten. Låt fisken långsamt sjuda 10 - 15 minuter.
3. Blanda samman grädde, äggula och hackad dill och häll blandningen i grytan. Skaka grytan försiktigt så allt blandar sig.
4. Servera fisken direkt ur grytan, gärna med några dillkvistar och citronskivor eller -klyftor nedstuckna bland fiskbitarna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng