Placeholder

Citronstuvad fisk

Ingredienser

600 g färsk eller djupfryst fiskfilé
1,5 tsk salt
4 msk vetemjöl
2 msk smör
1,5 dl vatten
1 dl grädde
1 äggula
dill
citron

Gör så här

1. Skär fiskfiléerna i 5 - 6 cm stora bitar. Den djupfrysta fisken kan också skäras i skivor.

2. Blanda samman vetemjöl och salt och vänd fiskbitarna i mjölblandningen. Smält smöret i en vid gryta, vänd fiskbitarna i smöret och häll på vattnet vid kanten. Låt fisken långsamt sjuda 10 - 15 minuter.

3. Blanda samman grädde, äggula och hackad dill och häll blandningen i grytan. Skaka grytan försiktigt så allt blandar sig.

4. Servera fisken direkt ur grytan, gärna med några dillkvistar och citronskivor eller -klyftor nedstuckna bland fiskbitarna.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

bakgrund monterrato
Fynd – “Ett väldigt trevligt vin för ett klockrent pris” – Vinbanken oktober 2025
119 kr