100 g färskost
vaniljpulver
1 + 0,5 dl socker
3 äggulor
3 dl grädde
2 äggvitor
1 citron
1 dl lemon curd
1. Vispa färskost, vaniljsocker och 1 dl socker. Separera äggen och vispa in äggulorna i smeten. Vispa grädden i en separat skål. Vänd in den i smeten.
2. Vispa äggvitorna till hårt skum med elvisp. Tillsätt 0,5 dl socker oc vispa till en slät maräng. Vänd försiktigt in den i smeten.
3. Riv citronskalet och pressa ur 2 msk saft. Blanda det med lemon curd. Varva smet och lemon curdsås i en form.
4. Frys minst 4 timmar och ta fram i rumstemperatur en stund före servering.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng